Køerne

Køerne på Hagelsgaard kommer man ikke udenom. Om de er i stald om vinteren, eller er ude på græs, så er de en del af gårdens hjerte!

Køerne, der er af racen Limousine, er fantastiske som ammekøer, da de har let ved at kælve, har en rigtig god tilvækst på vores kløvergræsmarker, og i modsætning til hvad mange tror, faktisk har et rigtig fint temperament!
Hvert år i marts får køerne kalve, som herefter får lov til at gå sammen med deres mødre indtil vinteren. Vi lægger stor vægt på højeste dyrevelfærd blandt vores dyr, da det bådegiver bedre kød, men også nogle meget rarere og omgængelige dyr i det daglige.

Når vi så kommer til vinteren, vælger vi de dyr fra, som vi vil beholde, og resten sendes til slagt, hvor det bliver til det fineste oksekød I kan forestille jer! Vi slagter i begyndelsen af marts, og herefter modner kødet 14 dagen, inden der kan afhentes portioner af ¼ eller 1/8. ¼ vejer ca. 50 kg. og fylder det samme som en ølkasse i fryseren . 1/8 er ca. det halve i vægt og størrelse.

Hvis du er interesseret i at købe noget af vores kød, eller bare se dyrene, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail: madsfaurholt@hotmail.com eller juliehagelpedersen@gmail.com 🙂

Julie med to af vores nyeste skud på stammen
På gården praktiserer vi holistisk afgræsning, så køerne får et nyt stykke græs hver dag i det meste af sæsonen
Som noget nyt, har vi også lukket køerne ind i dele af vores skov, for at de kan få glæde af skyggen fra træerne.
Som sagt, er I altid velkomne til at kigge forbi, hvis I har lyst til at se køerne. Her er der besøg af den lokale børnehave og dagpleje.
I vinterhalvåret er køerne indenfor i vores stald, for at skærme dem for vind og vejr
Ca. en time gammel.